E-commerce & Amazon Seller

GS1 Romania susține sellerii online prin alocarea corectă de coduri de bare utilizate pe Amazon, eBay, Google shopping și nu numai

GS1 Romania, unicul distribuitor de licențe GS1 pe teritoriul Romaniei, își propune să lanseze o campanie de informare corectă asupra necesității utilizării codurilor de bare GTIN GS1 (EAN, UPC) atât în comerțul on-line pe Amazon și pe alte e-marketuri cât și în comerțul tradițional.

În contextul actual în care piața de e-commerce se dezvoltă din ce în ce mai mult, mergându-se până la trecerea exclusivă la e-commerce, în detrimentul comerțului clasic, Amazon, Alibaba, Ebay, Google și multi alți jucatori importanti au simțit nevoia implementării Standardelor și Produselor GS1 și în acest sector de activitate. Astfel Google, Ebay și Walmart au implementat standardele GS1 încă din 2014, Amazon din 2016 și Alibaba din 2017. Aceasta implementare a venit ca urmare a necesității accesului la o bază de date globală GEPIR, bază de date care să reuneasca în acelasi format informații despre producător, produs și caracteristicile acestuia, pentru a simplifica indexarea în cataloage și a preveni produsele falsificate.

De ce GS1

GS1 este o organizație mondială de standardizare, neutră, non-profit, care dezvoltă, menține și implementează standarde și soluții globale pentru companii din întreaga lume.

 • 112 Organizații Membre în lume care acoperă 150 de țări
 • 25 de sectoare industriale
 • 6 miliarde de coduri scanate zilnic la nivel global
 • Un limbaj comun de afaceri pentru industrie și comerț
 • Standarde pentru pentru identificarea, culegerea și transmiterea automată a datelor despre produse, servicii și companii pentru lanțurile globale de distribuție

GS1 Romania este unica organizație abilitată național și internațional pentru gestionarea sistemului de standarde și licențiere GS1 pe teritoriul României.

GEPIR

GEPIR (Global Party Electronic Registry Information) este un serviciu unic, global, bazat pe internet, care oferă acces la informații de bază despre companiile care sunt membre ale GS1 și despre produsele acestora.

Aceste companii membre folosesc sistemul GS1 de identificare global unic pentru a identifica produsele, locațiile fizice sau expedițiile.

Prin simpla tastare a unui număr de cod de produs în GEPIR, oricine poate găsi proprietarul informațiilor de contact ale acelui cod de bare.

Beneficii

Printre beneficiile aderării la Sistemul de Standarde și Produse GS1 putem enumera:

 • Identificarea unică la nivel global atât a producatorului dar mai ales a fiecărui produs în baza codului unic de produs (EAN/UPC)
 • Identificarea corectă în cataloagele Amazon a produselor pe care le listați
 • Siguranța că nu vi se va respinge produsul de către Amazon, conform noilor politici de listare produs, acesta fiind înregistrat in GEPIR
 • Având produsul înregistrat in GEPIR și certificatul de licență GS1, în cazul în care un alt seller vă copiază integral produsul, inclusiv codul de bare, în baza unei solicitări către Amazon ar trebui să scăpați usor de “highjacker”.
 • Avem peste 40 de ani de experienta – Am ajutat companiile să identifice produsele lor de când primul cod de bare a fost folosit in 1973.
 • Puteți utiliza codurile pe Amazon, eBay, Google și alte piete – Numerele de coduri de bare GS1 (GTINs) vor fi valabile pentru toate marile piețe.
 • Lucrăm în beneficiul dumneavoastră – Fiind organizație non-profit, colaborăm cu membrii noștri pentru a ne dezvolta în continuare standardele – astfel încât să țină pasul cu schimbarea mediului de afaceri.

Formular de aderare Promo Amazon Seller