Concret Amazon solicită coduri de bare cu licență GS1

Prima dată când vă întâlniți concret cu solicitarea Amazon de a avea coduri de bare obținute în sistem de licență, direct de la GS1, este atunci când doriți să vă listați produsul.

Așa cum reiese și din print screen-urile de mai jos pentru Product ID aveți mai multe tipuri de coduri pe care le puteți insera, tipuri de coduri detaliate aici.

Mai importantă este notificarea imediat de dedesubt prin care sunteți informați că aceste coduri de bare vor fi verificate din punct de vedere al validității lor în GEPIR  pentru produse sau ISBN pentru cărți.

De asemenea sunteți anunțați că dacă aceste coduri de bare nu sunt înregistrarte în baza de date GS1 GEPIR, prin obținerea lor direct de la GS1 utilizând formularul de înscriere promo amazon seller, atunci riscați ASIN-ul atașat să fie suspendat sau să se ajungă chiar la delistarea produsului.

Acest fapt se datorează necesității Amazon de a își curață cataloagele de produse pentru a nu mai avea probleme cu:

  • produsele duplicat – același produs, două coduri de bare,
  • coduri de bare duplicat – două produse diferite cu același cod de bare,
  • produse contrafăcute
  • dispute asupra deținătorului de brand
  • produse catalogate greșit etc.

Print screen 1

Print screen 2

Print screen 3

Atenție!!!

O altă dovadă clară a faptului că Amazon verifică produsele în GEPIR se poate regăsi și în răspunsul și solicitările, cu privire la licența GS1, pe care un reprezentant al Amazon Seller Central i le dă unui seller, după cum se poate vedea în link-ul următor:

https://sellercentral.amazon.com/forums/t/gs1-and-barcode-purchasing/263992/28