Cuvantul Presedintelui

Eficienta si economisirea – cuvinte de ordine pentru mediul de afaceri actual

In conjunctura in care investitiile raman inca reduse, iar situatia multor piete se caracterizeaza prin incertitudine, se manifesta continuarea cresterii economisirii in detrimentul consumului. In consecinta, pentru a mentine profitabile structurile de desfacere de marfuri, este necesara continuarea eficientizarii drastice a tuturor proceselor din amonte. Standardizarea proceselor logistice este o conditie esentiala pentru a obtine reducerile necesare de costuri.

Noi, la GS1, am simtit acest fenomen economic, dar am avut satisfactia ca in domeniul tehnicilor de supravietuire economica am putut sa punem umarul intr-o oarecare masura pentru companiile membre. Pentru a fi mai explicit, am identificat nevoia companiilor de a reduce drastic costuri in toate departamentele functionale si am oferit consultanta, training si asistenta in implementare tuturor membrilor care au inteles ca standardele GS1 sunt, in principal, destinate acestui scop.

“Edificiul” GS1 se sprijina pe patru piloni, doi traditionali: codurile de bare si mesageria electronica standardizata (EDI) si doi de data mai recenta: reteaua globala de sincronizare a datelor (GDSN) si codul electronic de produs (EPC). Toti cei patru piloni reprezinta laolata un set de standarde care permite reducerea importanta a costurilor operatiunilor logistice.

Pentru ca pentru toata lumea timpul se contracta permanent, relatia “online” cu GS1 este in acest moment cea mai uzitata de companiile membre, portalul www.gs1ro.org raspunzand la majoritatea cererilor adresate de membrii organizatiei.

In acest sens, incepand cu 2011, GS1 Romania ofera comunitatii companiilor membre un produs de exceptie in limba romana: GS1 e-Learn, un instrument interactiv de invatamant la distanta care este de un real folos celor pentru care distanta sau timpul le ridica piedici in activitatea de formare.

Echipa GS1 Romania, mentinand standardele si solutiile de ultima ora la dispozitia mediului de afaceri national, ramane in permanenta racordata la realitatile economice romanesti si la reactia pietei, pentru a sustine o organizatie viabila de suport tehnologic.

Presedinte
GS1 Romania

dr. ing. Ciprian Iosep