Registrul global GEPIR

Ce este și cum se folosește registrul global GEPIR în baza căruia codurile de bare sunt verificate și de către Amazon

Amazon verifică autenticitatea codurilor de bare GS1, obținute în sistem de licență anuală de la o reprezentată națională a GS1 Global, în baza de date globală GEPIR (Global Electronic Party Information Registry).

Această bază de date / registru global a fost creată de către GS1, pe baza unor standarde de calitate a informațiilor și a modului în care acestea sunt înregistrate iar singura entitate care poate insera datele în GEPIR este GS1 prin reprezentanțele sale naționale.

Rolul GEPIR este acela de a furniza informații despre companie, date de contact, brand deținut dar și despre fiecare produs în parte, cu specificațiile lui și cine îl deține, într-un mod organizat și structurat, pe baza codurilor de bare.

Oricine poate verifica un cod de bare în baza de date GEPIR, accesând site-ul http://gepir.gs1.org/ și inserând codul de bare în secțiunea Search by GTIN, de unde poate selecta să obțină informații despre produs sau despre producător.

Atenţie!!!

Amazon, în baza deciziei de a implementa sistemul de standarde și produse GS1,verifică în GEPIR dacă un cod de bare a fost obținut direct de la GS1 și dacă este purtător de informații despre proprietarul brand-ului sau despre produs. 

 Dacă acel cod de bare nu a fost obținut direct de la GS1 și a fost cumpărat la bucată sau pachet din diverse alte surse, nu va genera informații în GEPIR și, implicit, nu îi pot fi verificate autenticitatea, unicitatea și informațiile despre el sau producător, ceea ce va duce la respingerea listării sau la delistarea produsului, dacă acesta este deja listat.

Mai multe detalii și dovezi concrete că Amazon verifică și solicită informații verificabile în GEPIR puteți regăsi aici.

 
 
 
 

Pentru a vă face o imagine mai clară, în cele ce urmează vă prezentăm cazul unui produs, ales aleatoriu, apă plată Borsec îmbuteliată la pet de 0.5 litri, având codul de bare 5942219111137 :
 
 
 
 
 
 

Informații despre producător / deținătorul de marcă:

Informații despre produs: