Garanția autenticității codului prin GEPIR

Formular online de aderare Promo Amazon Seller

Instrumentul de verificare și validare a codurilor de identificare a produselor, în vederea listării în Amazon, este Registrul global GEPIR (Global Party Electronic Registry Information), care reunește în același format, informații despre producător/proprietar de brand și despre produsele acestuia.

Fiind o soluție web dezvoltată de GS1, în GEPIR sunt înregistrate exclusiv companiile membre GS1 și datele asociate produselor puse pe piață de către acestea, identificate cu numere unice global, alocate în sistem de licență direct de către o organizație națională GS1. Posibilitatea consultării libere a informațiilor înregistrate are urmări benefice pentru listarea corectă  în catalogul online al Amazon și prevenirea falsificării produselor.

Consultați site-ul GS1 Romania pentru mai multe informații despre GEPIR.

Atenție!

Amazon, verifică în GEPIR codul de identificare (GTIN) al produsului. Dacă acel cod nu a fost obținut direct de la GS1 și a fost cumpărat la bucată sau pachet din diverse alte surse (revânzători de coduri), nu se va regasi în GEPIR  și, implicit, nu îi pot fi verificate autenticitatea, unicitatea și informațiile asociate lui sau producătorului, ceea ce va duce la respingerea listării sau la delistarea produsului, dacă acesta este deja listat.

Exemplu de verificare a produsului în GEPIR

Prin tastarea Codului de identificare din Codul de Bare al produsului se pot obține următoarele informații:

1. Informații despre producător / proprietarul mărcii în GEPIR:

2. Informații despre produs în GEPIR